18 Mart 2011 Cuma

ÖDEVDEN ÇIKTIK ÖZGÜR ŞEF'E VARDIK




Geçen hafta atölyede bir aşçının gözünden yarışmaya katılıp, yemek yapmaya çalıştık. Bu deneyimi yazıya aktarmaya çalışmak hem zor hem ilginç bir süreçti.
Araştırıp Google'da turlarken bilmediğim bir çok aşıçılık terimi, yeteneğinden bir haber olduğum bir sürü şef ve çok güzel restaurantlar keşfettim; Özgür Şef' gibi. Son zamanlarda televizyonda yarışma programlarına katılıp popüleritesini artırmasına rağmen, ne yalan söyleyeyim çok da bilmiyordum kendisini. 
Cuma sabahı üç arkadaş Bebek'teki restaurantına gittik şefin. Dükkan Burger'in hemen yanında yer alıyor. Fotoğrafta gördüğünüz gibi gayet sade lakin leziz bir kahvaltısı var. Servis ve servisi sunanların tutumu, ilgisi çok hoştu. Hatta Özgür Şef'in de masalara gelerek müşterileriyle sohbet ettiğini gördüm. Atmosfer gayet sıcaktı. O kadar ki, biz kahvaltı keyfine kendimizi kaptırıp, muhabbetin dibine vurmuşken, çalışan kesim öğle yemeği için restauranta geldi, hatta yemeğini bitirip ayrıldı.Kahvaltı dışında bir öğün tatmadım ama burnuma ve görsel zevkime dayanarak yemeklerinin de gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim. Atölyelerin bir faydası da bu sanırım; çok farklı dünyalar , deneyimler sunuyor size.Gitmek isteyenler için önceden arayıp rezervasyon yaptırmalarını tavsiye ederim. Zira hafta sonları yer bulunmuyor. Bu arada kahvaltı için ev arkadaşım Perim'e de teşekkür ederim:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder